Népmesefesztivál - beszámoló

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe….vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

BENEDEK ELEK, a nagy mesemondó születésének évfordulója alkalmából egyesületünk harmadszor rendezte meg községünkben, a Népmese fesztivált.

Az eseményről készült képek a Galériában megtekinthetők.

Az első nap a helyi református templomba gyűltünk össze, ahol Az idővándor című könyv írónőjével, Váradi Annával ismerkedhettünk meg. Anna, miután elmondta a könyv keletkezésének okát két izgalmas részt olvasott fel művéből és dedikált is.

A következő nap a Népművészet Ifjú Mestere, Csíki Lóránt látogatott el hozzánk, a katolikus templomba, egy ízes tájszólással tűzdelt, humoros történettel ajándékozva meg minket.

Harmadnap került sor a helyi könyvtárban a Népdalverseny megrendezésére, melyen 23 gyermek vett részt. Meglepetésként Juhász Csabi bácsi szenzációs előadásában hallgathattuk meg A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. mesét, ami után a gyerekek egy játékos kvízt töltethettek ki a mesével kapcsolatban.

Ugyancsak a könyvtár adott helyet a mesekönyv illusztrátorral, Szalma Edittel való beszélgetésre, ismerkedésre a negyedik napon. Az illusztrátornő 20 képéből álló kiállítását a könyvtár folyosóján lehet megcsodálni.

Végül a fesztivál utolsó napján Vezsenyi Éva és Bucs-Tonk Levente mesélt kicsiknek és nagyoknak a tábortűz körül az egyesület székhelyén, mely igazán meghitt együttlétet nyújtott mindannyiunknak.

Népmesefesztiválunk célja méltó emléket állítani Benedek Elek munkásságának, ezért szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján megkoszorúztuk a vácdukai Benedek Elek Általános Iskola Benedek Elek szobrát.

A program a TESCO támogatásával valósul meg.

Hírek

Angyalbatyu

2021/11/18

Gyűjtsünk együtt a rászorulóknak! Tovább

Márton napi fényösvény

2021/11/12

beszámoló Tovább

Családi tökfaragás

2021/10/27

október 26. Tovább

Európai Sporthét

2021/09/14

Töltődj fel sporttal! Tovább

Támogatók

              

        

      

EUNIORS IFJÚSÁGI ÉS SPORTEGYESÜLET
2164 Váchartyán, Fő út 44.
Adószám: 18131158-1-13
Erste Bank 11600006-00000000-28081119

KAPCSOLAT
+36 20 913 0436
tonkdori(kukac)gmail.com
euniors.hu